3/7/2001 11:08:32 AM
RE: Meeting Schedule for Week of March 5, 2001

Rachel -- | would assume that regardless of what this bill says about recovering our costs, the money for us will be swiped
instead to go into the 80/20 split between General Fund and DOT. (56-3-910).

From: Valenta, Jr., Frank L.
Sent: Monday, March 05, 2001 3:35 PM
To: Erwin, Rachel D.; Doerring, Lora Lee; Gaulden, Sidney L.; Leaks, Zenda S.; McWhorter, Laurence S.; Burgis, David; Caldwell, John

H.; Matthews, Eugene H.; Todd, William L.; Adams, Marcia S.
Cc: Gaulden, Sidney L.; Leaks, Zenda S.; Kennedy, Linda H.
Subject: RE: Meeting Schedule for Week of March 5, 2001

Rachel, Zenda, Sid and Linda,

Comments on H.3272 - NASCAR Plates

Section 56-3-8700(A) states: "The fee for this special license plate is seventy dollars every two years in
addition to the regular motor vehicle license fee set forth in Article 5."

Section 56-3-8700(B)  states that "The fees collected pursuant to this section, after the costs to produce
and administer the distribution of this special license plate, including any licensing fees to a NASCAR
organization, have been satisfied, must be distributed in the following manner:"

I read subsection (B) as referring only to the $75 set out in this statute, not the fees set out in Article 5.

Then Subsection (C) states that "If a deposit of four thousand dollars is made by an individual or
organization pursuant to this section, the department must refund the four thousand dollars once an
equivalent amount of license plate fees is collected for that organization's license plate. If the equivalent
amount is not collected within four years of the first issuance of the license plate, the department shall
retain the deposit.”

Question: What fees are being addressed here? Are these all fees or just the $75 fee?

Then subsection (D) states: "If the department receives less than three hundred biennial applications and
renewals for a particular NASCAR special license plate, it may not produce additional special license
plates in that series. However, the department shall continue to issue special license plates of that series
until the existing inventory is exhausted.”

This is somewhat strange. It says that if we do not receive at least 300 orders for new plates or renewals
every two years, we "may not produce additional plates.” Does "may not" mean we do not have to or does
it mean we are forbidden? If we still have a supply of them to last for a while and then we receive a new
flurry of orders, are we forbidden to crank up production again?
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